Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Talenpaviljoen.

Waar kom je in 2018 vele talen tegen en geniet je van activiteiten plus gerechten die passen bij steeds een andere talengemeenschap? In het speciaal ontworpen talenpaviljoen in de Prinsentuin, dat van binnen net zo huiselijk is als het uiterlijk doet vermoeden!

Het paviljoen bevindt zich onder de rokken van twee vrouwfiguren, we hebben het immers over ‘moedertaal’! Binnen maken kleine talen uit Europa en minderheidstalen in Leeuwarden de dienst uit. Dus het Baskisch, de Keltische talen, het Friulisch, het Catalaans en het Ests. Maar ook het Spaans, het Chinees, het Italiaans, het Papiaments, het Duits en natuurlijk het Liwadders! Steeds staat, naast het Fries, een van deze talen centraal in het talenpaviljoen. Er worden activiteiten omheen georganiseerd door de betreffende taalgemeenschap: poëzie, muziek, vertelkunst, theater, lezingen, discussies en presentaties. Je kunt er iets drinken en een klein hapje eten. De menukaart bestaat uit gerechten van de regio die op dat moment centraal staat.

In en bij het paviljoen zijn er verder exposities te zien die te maken hebben met meertaligheid, taal en emotie. Het is, kortom, een heerlijke ontmoetingsplek!

Waar
Prinsentuin, Leeuwarden

Wanneer
April t/m oktober 2018, 7 dagen per week

Partners
Afûk (coördinatie), BUOG, verschillende taalgemeenschappen en -organisaties en HoorFriesland