Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Stemmen van Fryslân.

Benieuwd hoe diverse talen klinken? En de verschillende smaken Fries? Met een uitgebreide app kun je dit ontdekken en veel kennis over taal tot je nemen. Onmisbaar voor taalfanaten, -kenners en -docenten!

Eigenlijk iedereen is meertalig en alleen al het Fries kent vele varianten. Een intrigerend fenomeen waar Rijksuniversiteit Groningen bovenop is gedoken met het wetenschappelijke project ‘Stimmen fan Fryslân’. Inspiratiebron vormde daarbij het Britse project ‘Voices Recordings’ waarbinnen zoveel mogelijk varianten van het Brits werden vastgelegd.

Kern van ‘Stimmen fan Fryslân’: een uitgebreide smartphone app met bijbehorende website. Je vindt hier een groeiend aantal talen en dialecten en kunt zelf gesproken taal opnemen en toevoegen. Binnen een online community kun je kennis over meertaligheid vinden en delen. Ook zijn er blogs en is er een taalgame.

Onder de noemer ‘Language Files’ houden in 2018 gerenommeerde onderzoekers lezingen over medische, technologische en maatschappelijke toepassingen van taalonderzoek. Tot slot bezoeken taalwetenschappers middelbare scholen.

Lees hier het laatste nieuwsbericht over Stemmen van Fryslân

Waar
Online en op diverse locaties in Fryslân

Wanneer
De online toepassingen worden in de (na)zomer van 2017 gelanceerd

Partners
Rijksuniversiteit Groningen