Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Sjong! Zing! Sing!.

Wat is er nu fijner dan zingen in de klas? In het Fries, een andere taal of zelfs meertalig? Scholen en klassen schrijven in 2017-2018 een eigen liedtekst, over zichzelf en hun omgeving, en doen daarmee auditie voor een talentenjacht in mei. Als warming up worden scholen uitgenodigd om mee te zingen tijden de officiële opening van het Culturele Hoofdstadjaar. We maken een groot kinderkoor om samen met Nynke Laverman en het Noord Nederlands Orkest het speciale LF2018-lied te zingen!

De 2018-jaar-tune heet ‘Seis oere thús’ en gaat over vooruit kijken. Het Noord Nederlands Orkest en zangeres/liedschrijver Nynke Laverman brengen dit lied live tijdens het openingsweekend van Culturele Hoofdstad (27- 29 januari 2018). Er worden zoveel mogelijk scholen uitgenodigd om mee te zingen!

En dat is nog maar de aftrap van het meertalige feest dat Sjong is. Voor basisscholen die een eigen lied gaan schrijven, worden ‘basistracks’ en speciaal lesmateriaal ter beschikking gesteld. De midden- en bovenbouwklassen die vervolgens met hun eigen nummer meedoen aan audities, maken kans op een van de acht plekken in de grote finale. Tijdens dat uiteindelijke songfestival – onderdeel van City Proms in Leeuwarden – vallen prijzen te winnen voor beste uitvoering en beste songtekst.

Voor midden- en bovenbouw primair onderwijs. We bieden inspiratie en tips & tricks voor leerkrachten samen met de inspiratieprogramma’s van KEK2. En zelfs een singer-songwriter in de klas.

Waar
Opening LF2018 en finale talentenjacht in Leeuwarden
Verder: op basisscholen in de hele provincie

Wanneer
Inspiratie voor leerkrachten 15 november 2017
LF18-lied: januari 2018
Audities: tussen 1 maart en 1 mei 2018
Finale: eind juni 2018, tijdens festival City Proms

Partners
Afûk, Cedin, Tryater, Keunstwurk, SAKO, City Proms, Omrop Fryslân en KEK2

 

 

  • 1 maart 2018 1 mei 2018
  • 28 juni 2018 1 juli 2018
    Finale Leeuwarden, Nederland