Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Liefde voor taal – onderbouw primair onderwijs.

Waarom bestaat taal? Wat kun je ermee? Het onderwijsprogramma van Lân fan taal draait om de noodzaak van taal. En, niet te vergeten: om de liefde voor taal! In de onderbouw van de basisschool zijn er programma’s met dans, voorlezen en spel.

Een speciaal paspoort geeft kinderen toegang tot het Lân fan taal, het land waarin taal de regels geeft. Voor de onderbouw van het primair onderwijs is in ontwikkeling:

Een dans-taalprogramma waarin een danseres en een filosoof zich met jou verwonderen over de geboorte van taal. Vergelijk taal eens met een baby, wat moet die vanaf het ter wereld komen allemaal leren?

Een meertalig (voor)leesprogramma in samenwerking met de bibliotheek. Voorlezen is heel goed voor je, maar ook voor je kat, je knuffel, de boom in de tuin en je oude oma op een foto. Je onderzoekt – in een veilige omgeving zonder kritische toehoorders – hoe voorlezen en verhalen vertellen werken.

Daarnaast zijn de kinderen van harte welkom in de Talentuin, de grote taalspeeltuin die in de Prinsentuin wordt gebouwd. Een tuin waarin je kan spelen met taal, letters en (zelfbedachte) verhalen. Want spelen leert het lekkerste!

Het onderwijsprogramma is nog volop in ontwikkeling, bovenstaande is dus nog niet compleet en definitief.

Voor wie
Leerkrachten en leerlingen uit de onderbouw (groep 1 en 2) van het basisonderwijs

Waar
Op school, bij bibliotheken en in de Prinsentuin, Leeuwarden

Wanneer
2018

Meer informatie
Vragen of op de hoogte blijven? Neem dan contact op met Anne Graswinkel.