Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Liefde voor taal – bovenbouw primair onderwijs.

Waarom bestaat taal? Wat kun je ermee? Het onderwijsprogramma van Lân fan taal draait om de noodzaak van taal. En, niet te vergeten: om de liefde voor taal! In de bovenbouw van de bassisschool kun je onder andere een meertalige musical verwachten!

Een speciaal paspoort geeft kinderen toegang tot het Lân fan taal, het land waarin taal de regels geeft. Voor de bovenbouw van het primair onderwijs is in ontwikkeling:

Een spannende en grappige meertalige musical, vol liedjes en miscommunicatie. Peter Sijbenga (betrokken bij o.a. berne-iepenloft en veel (jeugd)voorstellingen van Tryater) gaat de musical schrijven. Uiteraard wordt deze musical geschikt gemaakt voor zowel kleine als grote groepen spelers.

Een meertalig (voor)leesprogramma in samenwerking met de bibliotheek. Lezen is heel goed voor je zegt iedereen. Maar waarom moet dat dan altijd foutloos, op tempo en met feilloos inzicht? En waarom duren die boeken zo lang? Je moet het wel rustig kunnen oefenen, zonder kritische vragen! Dus we gaan lezen waar jij je veilig voelt. Kinderen ontdekken dat boeken je geborgenheid en een wereld vol avonturen kunnen bieden. Je boek als je thuis!

Een voorstelling over meertaligheid door Tryater, die je perfect kunt zien op school zelf.

De hele bovenbouw kan zich daarnaast uitleven in de Talentuin, de grote taalspeeltuin die in de Prinsentuin wordt gebouwd. Een tuin waarin je kunt spelen, bouwen en onderzoeken. Verdwalen in een verhalenlabyrint zorgt voor spanning en sensatie. Waar komt taal vandaan? Of neem een kijkje in de nieuwe Taalekspo!

Het onderwijsprogramma is nog volop in ontwikkeling, bovenstaande is dus nog niet compleet en definitief.

Voor wie
Leerkrachten en leerlingen uit de bovenbouw (groep 7 en 8) van het basisonderwijs

Waar
Op school, in bibliotheken en in de Prinsentuin, Leeuwarden

Wanneer
2018

Meer informatie
Vragen of op de hoogte blijven? Neem dan contact op met Anne Graswinkel.