Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Levensgrote projecties Oldehove.

Als statussymbool voor Leeuwarden was de Oldehove te scheef en te onaf. Voor het Lân van taal is de veelbezongen en -beschreven toren juist een perfect, dwars icoon. Hij is bovendien de ideale achtergrond voor vier videokunstwerken, gemaakt door verschillende, onverwachte combinaties van (taal)kunstenaars!

Vanaf het openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa is in 2018 elke drie maanden een ander groots videokunstwerk te zien, dat geprojecteerd wordt op de Oldehove. Elke projectie wordt door een trio gemaakt, waaronder in ieder geval een taalkunstenaar (zoals een dichter, rapper, schrijver of spoken word performer) en een filmer/videokunstenaar.

Kunstenaars die sowieso meedoen zijn:
– dichter Tsead Bruinja, zanger Herman van Veen en videokunstenaar Jules van Hulst in het weekend van 2 februari
– filmmaker/muzikant René Duursma, schrijver/dichter Rodaan Al Galidi en animator Antonia Rehnen in het weekend van 13 april
– zangeres/dichter Nynke Laverman, componist/slagwerker Sytze Pruiksma en videokunstenaar Douwe Dijkstra in het weekend van 27 juli

Geniet (met vele anderen) van taal in overweldigende, onverwachte vormen en klanken. De projecties zijn voor iedereen gratis toegankelijk!

Waar
Oldehoofsterkerkhof, Leeuwarden

Wanneer
Premièredata: donderdag 2 februari, 13 april, 27 juli en 5 oktober
Steeds te zien van donderdag t/m zondag