Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Kunstinstallatie Tim Etchells.

Voor het nieuwe gebouw van Lân fan taal op het Oldehoofsterkerkhof maakt de Britse kunstenaar Tim Etchells nieuw, ruimtevullend werk. De ingrediënten: neonletters, telefoons en poëtische boodschappen!

In het kunstenaarschap van Tim Etchells staat taal altijd centraal. Hij bevraagt, vaak grappig en poëtisch, de hedendaagse identiteit en onderzoekt steeds onze relatie tot taal. Voor Lân fan taal maakte hij drie verbonden kunstwerken, die de diversiteit van taal vieren. ‘Hear/Höre/Hoor/Hear’ bestaat uit 80 neonwoorden in het Fries, Duits, Nederlands en Engels, waarbij elk woord verwijst naar een andere toepassing van menselijke spraak of geluid. ‘Alphabets’ is een geluidsinstallatie die circa 50 talen mixt. Het zijn opnamen van sprekers die het alfabet reciteren, met bij elke letter voorbeelden van woorden die daarmee beginnen. ‘To Talk To You’ is een opname van Etchells zelf, die steeds dezelfde zin herhaalt, afgeleverd als een reeks telefoonberichten aan de bezoeker.

Etchells (1962) is een Britse kunstenaar en schrijver. Zijn autonome werk wordt internationaal geëxposeerd en omvat performance, video, fotografie, tekstprojecten, installatie en fictie. Hij is daarnaast artistiek leider van de theatergroep Forced Entertainment (wereldberoemd om hun experimentele voorstellingen) en hoogleraar Performance & Writing aan de Lancaster University.

Lees hier een uitgebreid interview met Tim Etchells over de expositie.

Waar
In het nieuwe gebouw Obe op Oldehoofsterkerkhof

Openingstijden
In januari t/m 31 december 2018:
– zo t/m wo, 10.00-18.00 uur
– do t/m za, 10.00-21.00 uur

Foto: Sipco Feenstra