Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Historisch reisbureau en -gids.

Wil je weten hoe taal en schrift je kan verbinden met je Friese voorouders? Wie waren die voorouders eigenlijk? Waar woonden ze? Hoe leefden ze? Misschien vind je het lastig om zelf antwoorden te vinden op deze vragen. Op internet is veel te vinden, maar hoe en waar moet je beginnen? Een ‘historisch reisbureau’ helpt je op weg!

Er is goed nieuws voor iedereen die wel wat ondersteuning kan gebruiken bij de zoektocht naar zijn of haar Friese wortels. Vanaf januari 2018 kun je met je al je vragen terecht bij het historisch reisbureau van en in Tresoar. Daar staan medewerkers en vrijwilligers voor je klaar. Zij helpen je aan het antwoord op de vraag of je (inderdaad) Friese voorouders hebt en hoe hun leven was. Ook geven ze je tips en trucs voor het nog dieper spitten in het verleden. Zo kan het reisbureau jou koppelen aan een lokale gids die je meer kan vertellen over de woonomgeving van je voorouders.

Online guide
Er komt ook een online variant van het reisbureau: de Friesland Family Roots & Travel Guide. Met deze digitale gids zoek je je voorouders, zie je waar ze geboren zijn, hoe ze leefden en waar ze woonden. Van al die informatie kun je zelf online een boekje maken, speciaal voor jou en je familie. Leuk om te hebben, zeker als je van plan bent naar Friesland te reizen om in de voetstappen van je voorouders te lopen!

Waar
Tresoar, Boterhoek 1 Leeuwarden
en online (meer info volgt)

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 09.00-22.00 uur
Zaterdag/zondag 11.00-18.00 uur

Partners
Tresoar