Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Game – US: Lân fan taal.

Met een fonkelnieuwe game ontrafel je een eeuwenoud mysterie! Het is 1867. Cornelis over de Linden ontdekt een manuscript in runenschrift over een 4.000 jaar oude Friese beschaving. Hij onthult zijn vondst en in 1872 wordt het uitgegeven onder de naam ‘Oera Linda’. Maar is het stuk betrouwbaar of hartstikke vervalst? Sluit je aan bij een van de drie geheime genootschappen en ga met je smartphone als (taal)wapen op zoek naar antwoorden!

In deze augmented reality, multi-player game voor Android- en iOS-telefoons doorkruis je Leeuwarden. Het oorspronkelijke Oera Linda-verhaal zou dateren uit 1256, het door Cornelis gevonden manuscript zou de zoveelste handgeschreven kopie zijn. Kortgeleden is er een nieuwe versie gevonden, die ‘echt’ lijkt te zijn.

Drie geheime genootschappen (Lyda, Finda en Frya) – die allemaal in de Oera Linda worden genoemd – zijn een campagne begonnen om nieuwe leden te werven. Vooral onder middelbare scholieren. Zijn ze uit op een confrontatie? Geven ze antwoord op de vraag of de Friese cultuur al eeuwen bestaat? Word lid van een van drie genootschappen, ga op missies, bedenk en ontwar raadsels, verover (GPS-)locaties en verdien virtueel geld. Tip: het is ‘verrekte’ handig als je de Friese geschiedenis (‘canon’) kent!

Geschikt voor iedereen van 12 jaar en (veel) ouder.

Wêr
Download de game: App store / Google Play
De game is overal te spelen, maar komt het beste tot zijn recht in de binnenstad van Leeuwarden

Wanneer
De game is gratis voor iOS en Android te downloaden vanaf 28 januari 2018

Partners
Afûk, Grendel Games en Fryske Akademy