Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Een feest voor doven.

Gebarentaal en de communicatie tussen horenden en doven vormen onmisbare onderdelen van Lân fan taal. Zo wordt in het horecadeel van Talenpaviljoen MEM de bediening verzorgd door doven en slechthorenden. Gaat het bestellen van een kopje koffie net zo ongedwongen als ‘normaal’? Op WereldDovenDag is er onder meer een multi-zintuigelijke beleving voor een doof én horend publiek.

Hoor Friesland (de belangenorganisatie voor doven en slechthorenden) haalt met Frido (Friese Doven) op zaterdag 29 september 2018 WereldDovenDag (WDD) naar Leeuwarden. Op deze dag kom er circa 1.500 doven naar de Friese hoofdstad voor een gevarieerd en inhoudelijk programma. Het doel: meer bekendheid van doofheid, gebarentaal en dovencultuur.

Voel de dansvloer trillen
Op de avond van WereldDovenDag is er het culturele festival Mute Sounds, waar alle zintuigen worden geprikkeld. Je ontdekt een wereld waarin de emotie van muziek centraal staat. Muziek is immers veel meer dan geluid. Voel de dansvloer trillen, ontdek verschillende geur- en smaaktonen en geniet van visuele optredens, licht en video!

En de rest van 2018
Ook buiten Lân fan taal is LF2018 een fantastisch feest voor en met doven. Er worden meerdere culturele activiteiten georganiseerd zoals een bijzondere filmprogrammering in Slieker, kunst van dove kunstenaars in het Fries Museum, muziek van Beethoven door het Frysk Jeugdorkest en een bijzonder theaterstuk in Stadsschouwburg De Harmonie.

Waar
Op diverse locaties in Leeuwarden

Wanneer
Dovenweek: ma 24 september t/m za 29 september 2018
WereldDovenDag: zaterdag 29 september, van 10.00 tot 17.00 uur
Mute Sounds: zaterdag 29 september, vanaf 20.30 uur

Partners
Hoor Friesland, Fries Museum, Slieker Film, Neushoorn, 125Procent, Pento, BUOG, Afûk en Kentalis