Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Educatie – PO en VO.

Naast een gratis Taal-Kit zijn er meer events en programma’s die zowel voor primair als voortgezet onderwijs geschikt zijn.

Een nog niet uitputtende lijst van activiteiten:

Taal-Kit
Met de gratis Taal-Kit kun jij als leerkracht/docent op school nieuwe taal-wegen bewandelen. De Taal-Kit (beschikbaar: eind oktober) is een doorgaande leerlijn taalplezier vol toegankelijke werkvormen waar het taalplezier vanaf spat. De Taal-Kit bevat lesideeën, taalonderzoekgegevens, 21e eeuwse taalspelletjes, themaprojecten en tips van schrijvers en spoken word-artiesten. Voor alle leeftijden.
Vraag de Taal-Kit nu aan!

My schools network big event
Op My schools network levert Lân fan taal een string of events over taalplezier. Met een groot taalfeest bij OBE op 11 april 2018. Er komen events voor PO en VO. Houd myschoolsnetwork.com in de gaten.

Escher in taal
Kunstenaar Maurits Escher speelde en verbeeldde met wiskundige principes. Maar hoe kunnen zijn prachtige werken jou inspireren tot taalplezier? Dat kun jij gaan onderzoeken! I.s.m. Fries Museum, voor PO & VO heel 2018 beschikbaar via de Taal-Kit.

Speel met Taal
Studenten vormgeving DDRive openen het studiejaar ’17-’18 met een kennismaking met Lân fan taal. Ze gaan de hele dag aan de slag met taalplezier en ontwerpen daarna mee aan de Taal-Kit. Hun onderzoeksvraag: wat is jouw advies voor docenten/leerkrachten wiens leerlingen last hebben van taal-stress? I.s.m. MBO DDRive, beschikbaar via de Taal-Kit.

Lexicografie en scholen
In de onderbouw van het voortgezet onderwijs worden door de Fryske Akademy in samenwerking met Keunstwurk gastlessen verzorgd over woordenboeken en Taalweb.frl, onder meer aan de hand van taalfilmpjes. De leerlingen (en docenten) gaan aan de slag met de voorkeurswoordenlijst, ze leren om het Taalweb te gebruiken en wat er voor nodig is om tot een goede woordenboekbeschrijving te komen.