Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Obe – Bezoekerscentrum Lân fan taal. Dat wurdt moai!Dat vind ik ook

Een fonkelnieuw gebouw vormt de toegang tot Lân fan taal: Obe. Je wordt hier welkom geheten als nieuwe ‘inwoner’ en kunt meteen (speels) aan het werk met taal. Ervaar de kunstinstallatie van Tim Etchells en ontdek wat er verder allemaal te doen is!

Op het Oldehoofsterkerkhof, het hart van het Lân fan taal, staat een nieuw en blijvend gebouw. Dit ‘taalbelevingscentrum’ is ontworpen door Powerhouse Company. Het ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau werd in de zomer van 2016 door een deskundige jury onder leiding van rijksbouwmeester Floris Alkemade gekozen uit zes voorstellen.

Het gebouw bevat in 2018 niet alleen het interactieve bezoekerscentrum, maar ook de kunstinstallatie van Tim Etchells. De buitenkant bevat een permanente tribune waarop je kunt plaatsnemen tijdens festivals en evenementen.

De bouw van Obe
Wij hebben het proces op de voet gevolgd met een reeks korte filmpjes, gemaakt door Eduard Rekker en Johannes Keekstra. De filmpjes zijn te bekijken op ons YouTube-kanaal. Via deze webcam van Tresoar kun je Obe live zien.

Waar
Heer Ivostraatje 1 (Oldehoofsterkerkhof), Leeuwarden

Openingstijden
elke dag 10.00-18.00 uur

Uitzonderingen:
– 25 en 26 december – gesloten

 

Partners
Gemeente Leeuwarden, Stichting Samenwerkende Bouwbedrijven in Friesland en Stichting Bouwcultuurfonds Friesland

Foto: schets ontwerp Powerhouse