Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
8ste dag. Moaie dei.

In Leeuwarden wordt een nooit eerder vertoonde, reusachtige ‘Goldbergmachine’ gebouwd: een energieke kettingreactie van installaties en menselijke acties. Deze slingert als een route in een 8-vorm door de stad. En jij kunt daar als inwoner of bezoeker actief aan bijdragen!

Op 8 juli 2018 staat de binnenstad van Leeuwarden van 13.00 tot 18.00 uur op een vrolijke manier op zijn kop. Als in het decor van een grote ‘filmset’ vormen bouwwerken, muziek, theater, dans, spraak, sport en film samen een mega-kettingreactie. Alles kan en mag.

Als belangrijke prelude heeft 8ste dag in samenwerking met Lân fan taal tijdens de opening van de culturele hoofdstad een enorme ‘fluisterlijn’ gebouwd, gebaseerd op het aloude spel waarbij je een zin steeds doorfluistert aan de volgende. Bij de 8ste dag-variant hoor je als publiek niet alleen de begin- en eindzin, maar ook de transformatie er tussenin! Er is een prachtige film van gemaakt, ‘De Fluisterlijn’, die nu doorlopend te zien is in de openbare toiletten van Obe en online.

8ste dag kan niet zonder de mienskip. Alle schakels in de kettingreactie op 8 juli zijn al compleet, maar de organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Daarnaast is iedereen op 8 juli van harte welkom om mee te bouwen op de zogenaamde vrije bouwzones. Daar zullen goldbergmachines gebouwd worden die een belangrijke rol spelen in de kettingreactie. Benieuwd? Hier lees je meer. Jij wilt toch straks ook kunnen zeggen: “Ik was erbij, ik deed mee en het ging over mij!” Wil je meedoen? Neem dan contact op via info@8stedag.nl.

Waar
De binnenstad van Leeuwarden

Wanneer
zondag 8 juli 2018

www.8stedag.nl

Foto’s van de première van ‘De Fluisterlijn’ op de toiletten van Obe / Marc de Fotograaf