Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
8ste dag. Moaie dei.

In Leeuwarden wordt een nooit eerder vertoonde, reusachtige ‘Goldbergmachine’ gebouwd: een energieke kettingreactie van installaties en menselijke acties. Deze slingert als een route in een 8-vorm door de stad. En jij kunt daar als inwoner of bezoeker actief aan bijdragen!

Op 8 juli 2018 staat de binnenstad van Leeuwarden van zonsopgang tot zonsondergang op een vrolijke manier op zijn kop. Als in het decor van een grote ‘filmset’ vormen bouwwerken, muziek, theater, dans, spraak, sport en film samen een mega-kettingreactie. Alles kan en mag.

Als belangrijke prelude zal 8ste dag in samenwerking met Lân fan taal tijdens de opening van de culturele hoofdstad een enorme ‘fluisterlijn’ bouwen, gebaseerd op het aloude spel waarbij je een zin steeds doorfluistert aan de volgende. Bij de 8ste dag-variant hoor je als publiek niet alleen de begin- en eindzin, maar ook de transformatie er tussenin!

8ste dag kan niet zonder de mienskip. De werving van groepen is al begonnen en sommigen bouwen al volop aan hun eigen schakel in de ketting. Maar er worden ook filmmakers, vrijwilligers, helpers en meewerkende bedrijven gezocht. Houd deze website in de gaten voor meer informatie. Want jij wilt toch straks ook kunnen zeggen: “Ik was erbij, ik deed mee en het ging over mij!” Wil je meedoen? Neem dan contact op via info@8stedag.nl.

Waar
De binnenstad van Leeuwarden

Wanneer
zondag 8 juli 2018

www.8stedag.nl