Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Première 3e projectie op Oldehove met Nynke Laverman.

[PERSBERICHT – Leeuwarden, 11 juli 2018] – Op vrijdag 27 juli gaat de derde Lân fan taal-projectie op de Oldehove in première. Het is de poëtische korte film One of Us, gemaakt door zangeres/dichter Nynke Laverman, filmmaker Douwe Dijkstra en componist/slagwerker Sytze Pruiksma. Met medewerking van Catalaans dichter Eduard Escoffet, Vlaams acteur Hendrik Aerts en Servisch-Nederlandse danseres Dunja Jocic betreft het een veelbelovende internationale en meertalige productie.

Spreken wij de taal van de natuur nog? Of hebben we ons inmiddels zover teruggetrokken in onze mensenwereld dat we haar niet meer verstaan? Deze vraag, die ook al de kern vormde van Nynke Lavermans laatste voorstelling Wachter, is het uitgangspunt van de film. In One of Us is een jonge vrouw die op het oog alles heeft – een leven in de grote stad met een goede baan en een lieve man – niet gelukkig. Ze voelt zich steeds minder thuis in de wereld van mensen en muren. Ze droomt van een bestaan als plant, waarin ze op een goede dag daadwerkelijk verandert. Nynke Laverman schreef het script, een surrealistisch verhaal bestaande uit een vijftal ‘spoken word’ stukken in het Fries; een nieuwe stap in haar werk. Ze vroeg de dichter Eduard Escoffet uit Barcelona hierop te reageren in zijn moedertaal, het Catalaans. Douwe Dijkstra maakte de film in een mix van animatie, film en visual effects. Sytze Pruiksma tekende voor de stuwende muzikale score. Klik hier voor de Friese en Catalaanse teksten met Engelse vertaling.

Premièredag met voor- en naprogramma
De film gaat op vrijdag 27 juli om 22.45 uur in première. Op die avond geeft Douwe Dijkstra om 20.00 uur een masterclass in Slieker Film. Hij laat met making-of materiaal en eerder werk zien wat zijn unieke manier van films maken is. De aanwezigen krijgen zo ook een inkijkje in hoe One of Us is gecreëerd. Om 21.30 uur begint een voorprogramma in Obe. Marijke Roskam interviewt Nynke Laverman en Sytze Pruiksma. Als extra gast aan tafel schuift Eva Meijer aan. Zij is filosofe en schrijfster van onder andere ‘Het Vogelhuis’. De gesprekken worden gemixt met live performances door Nynke, Sytze en Eduard Escoffet. Na de projectie (22.45-23.00 uur) is er een afterparty met DJ in Obe. Alle onderdelen zijn gratis toegankelijk. Voor de masterclass in Slieker is aanmelden nodig [meld je hier aan voor de Masterclass Douwe Dijkstra].

  • 20.00-21.00 uur Masterclass Douwe Dijkstra in Slieker Film
  • 21.30-22.30 uur Interview door Marijke Roskam met Nynke Laverman, Sytze Pruiksma en Eva Meijer + optredens in Obe
  • 22.45-23.00 uur Première One of Us op de Oldehove
  • 23.15 uur Afterparty met DJ Klap in Obe


Vertoningsperiode

One of Us is vanaf 27 juli tot en met 30 september elke donderdag- t/m zondagavond te zien op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden (uitgezonderd 9 t/m 12 aug en 6 en 21 sep). Aanvang juli en augustus: 22.45 uur, aanvang september: 21.30 uur, laatste weekend 21.45 uur.

Meer informatie

 

nieuws |