Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Poëzieavond vol humor.

Op donderdag 1 juni vindt de Poëzieavond plaats in het café van Neushoorn. Het is de eerste activiteit die Lân fan taal en Explore the North samen organiseren. Voor de Poëzieavond werken ze samen met De Optimist, een online cultureel magazine en platform voor beginnende makers. Op het programma staan getalenteerde jonge dichters en muzikanten. Het thema: humor. De toegang is gratis.


“Ze zijn goed, ze zijn jong, ze zijn fris én ze hebben humor”, aldus De Optimist over dichters Dorien de Wit (winnaar van de Turing Gedichtenwedstrijd 2016), Martin Rombouts, Wout Waanders, Helena Hoogenkamp en Dewi de Nijs Bik. De Optimist publiceerde tijdens de Poëzieweek 2017 dagelijks nieuw werk van één van hen. Op 1 juni staan de dichters samen in het Neushoorn-café. Om het publiek niet te lang stil te laten zitten treedt Het Kanaal op: een jonge, Friese, behoarlik goede band. De 26-jarige schrijver en performer Joost Oomen, programmeur bij Explore the North, praat de avond aan elkaar.

Toegang van de Poëzieavond zelf is gratis. Voor € 7,50 krijgen bezoekers het speciaal voor deze avond gedrukte ‘Poëzine’ mee naar huis, een bundel van alle Optimist-gedichten uit de Poëzieweek. Twee illustratoren hebben de teksten voorzien van beeld.

Wanneer & waar
Donderdag 1 juni 2017, 20.30 uur
Locatie: Neushoorn café, Ruiterskwartier 41, Leeuwarden
Facebook-event