Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Plek voor publiek live radio-uitzendingen vanuit Obe!.

Tijdens het openingsweekend van LF2018 is Obe al officieus open. Twee landelijke radioprogramma’s maken van de gelegenheid gebruik om live uit te zenden vanuit Obe. En… je kunt er bij zijn!

vr 26/1, 22.30-00.00 uur

Opium, het cultuurprogramma van AVROTROS op NPO Radio 4, zendt vrijdagavond live uit vanuit Obe. Presentator Andrea van Pol ontvangt onder meer Siart Smit van Lân fan taal, regisseur Jos Thie, Kris Callens, directeur van het Fries Museum en dichter Elmar Kuiper. Live-muziek is er in ieder geval van Nynke Laverman en Sytze Pruiksma. De soundcheck begint om 21:00 uur. Dan ben je al welkom, en natuurlijk ook al eerder voor 2018Verhalen.

za 27/1, 11.00-13.00 uur

Komende zaterdag, 27 januari, komt De Taalstaat (NPO Radio 1) naar Obe. In deze live-uitzending praat Frits Spits met gasten over het Fries en het Nederlands. Gasten zijn o.a. Arno Brok, commissaris van de koning in Friesland, Wiebe Wieling, voorzitter van de Koninklijke Vereniging Friese Elfsteden en filmregisseur Steven de Jong. Er zijn live-optredens van Nynke Laverman en Piter Wilkens. Voor De Taalstaat graag vooraf even aanmelden!

 

nieuws |