Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar nieuws met trefwoord 
Opening Lân fan taal. […] sneon 3 febrewaris stiet Tresoar yn it middelpunt fan de belangstelling yn it iepeningswykein fan Lân fan Taal, in belangryk ûnderdiel fan Ljouwert/Fryslân 2018. Besikers kinne by dizze feestlike middei […]

Het eerste weekend van februari gaat Lân fan taal open! De vrijstaat voor iedereen en elke taal. Kom binnen in Obe, het gloednieuwe taalpodium op het Oldehoofsterkerkhof. Ontdek de schatkamer van Friese cultuur en geschiedenis in Tresoar en vind verhalen van Leeuwarders in het gemeentehuis. En er is meer! De eerste torenhoge videoprojectie op de Oldehove gaat in première en samen met Explore the North organiseren we een minifestival in de Prinsentuin! Alles is gratis toegankelijk.

Projectie op de Oldehove
In 2018 is de Oldehove het decor voor indrukwekkende, meertalige videokunstwerken. De eerste productie is ‘Foarlopich lân / Voorlopig land’ van dichter Tsead Bruinja (tekst en stem), zanger/cabaretier Herman van Veen (muziek en stem) en kunstenaar Jules van Hulst (video). Ze roepen met metershoog beeld en monumentaal geluid een tijdelijk landschap op waarin de wind flarden verhaal voortbrengt en personages existentiële vragen stellen. Neem plaats op de tribune van Obe of zoek een plek uit op het Oldehoofsterkerkhof en reis mee!

  • Première: vrijdag 2 februari 20.00 uur (tip: kom om 19.45, eindtijd: 20.20 uur)
  • Ook te zien op zaterdag 3 en zondag 4 februari, en elke do/vr/za/zo tot 9 april 2018


Gratis minifestival

Direct na de première van de projectie begint een gratis festival. In Obe ervaar je de taalinstallatie ‘In So Many Words’ van de Britse kunstenaar Tim Etchells en in het Gemeentehuis het buisjes-kunstwerk van DNALWD2018. Tresoar barst voor Lân fan taal uit z’n voegen van de exposities en multimediale taalkunstwerken! In de Prinsentuin vult Explore the North enkele boten met een (meer)talig programma. Op vrijdag geniet je er van muziek en literatuur en op zaterdag hoor je zo’n 20 spreekbeurten door bekenden en onbekenden. Op zondag kunnen kinderen in een kunst-taal-laboratorium taal onderzoeken en presenteren.

  • vrijdag 2 februari / 20.30-00.00 uur
  • zaterdag 3 februari / 10.00-00.00 uur
  • zondag 4 februari / 10.00-18.00 uur


Waterlicht
Op het Wilhelminaplein kun je van 1 t/m 3 feb tussen 16.30-23.30 uur genieten van Waterlicht, een virtuele en poëtische overstroming van kunstenaar Daan Roosegaarde.