Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Jonge auteurs ontpoppen zich tot ware woordkunstenaars.

Schrijven, schrijven, schrijven. Lân fan taal, Meeuw Jonge Theatermakers en Explore the North geven een aantal jonge, enthousiaste schrijvers de kans om van twee bevlogen docenten alles te leren over het maken van theaterteksten, proza en poëzie.

De jonge auteurs hebben zich tijdens de eerste lessen al ontpopt tot ware woordkunstenaars. Negen bevlogen jonge schrijvers droegen afgelopen zondag in het theater van Meeuw hun eigen teksten voor. Het publiek hield de adem in en barstte daarna uit in applaus. Steengoed!

“Ik werd echt uitgedaagd om dieper op mijn teksten in te gaan,” zegt Roelof. Een andere leerlinge, de 13-jarige Djoeke, schreef een gedicht: Plastic soep, geïnspireerd op het werk van Ilja Leonard Pfeijffer. Echt? Pfeijffer? Dat is geen kattenpis! “Ze hebben niet alleen veel geschreven, maar ook veel gelezen,” lacht docent Yentl van Stokkum, “en daar werden ze heel enthousiast van.”

De eerste lessen hebben hun vruchten afgeworpen. De eerste stappen zijn gezet. En deze scribenten gaan dóór, natuurlijk. De volgende lessen starten in januari. Er zijn nog 2 plekken beschikbaar voor enthousiaste schrijvers in de leeftijd van 12 en 18 jaar. Meer informatie over de lessen is te vinden op: www.meeuw-jts.nl.

educatie |   nieuws |