Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Gratis Groep 8-musical voor Friese basisscholen.

[PERSBERICHT] Leeuwarden, 6 maart 2018 – In opdracht van Lân fan taal heeft componist/muzikant Peter Sijbenga een komische musical geschreven voor groep 8. Het script en de muziekbestanden van ‘Toen Brutaal naar Meertalië kwam’ kunnen gratis worden gedownload op lanfantaal.frl/musical.

In de musical, waarvan zowel een Friestalig als Nederlandstalig script beschikbaar is, worden Meertaliërs geconfronteerd met Brutaal. Dit personage (of zijn het er meer?) durft vragen te stellen waarvan de antwoorden niet op voorhand bekend zijn. De klassen die aan de slag gaan met de musical worden nog verder uitgedaagd: in de musical zit veel ruimte voor eigen inbreng. Ook op het gebied van rollen en decor kunnen scholen hun creativiteit kwijt. Bij de musical zit een handleiding/lesbrief met veel tips en scholen kunnen op aanvraag meer advies en hulp krijgen. De musical is ook geschikt voor onderbouw voortgezet onderwijs en jeugdtheaterscholen/gezelschappen.

De musical is geschreven en gecomponeerd door multi-instrumentalist Peter Sijbenga (Leeuwarden, 1964). Na een landelijke carrière als zanger/bassist van punkband It Dockumer Lokaeltsje is Peter geleidelijk uitgegroeid tot veelgevraagd componist voor theaterproducties. Hij schreef onder meer de muziek voor Tryater-producties ‘Ronja de roversdochter’, ’11stêdetocht’ en straatopera ‘De IJsvorstin’. Voor Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad schreef hij mee aan de muziek van de officiële opening en vertaalde hij voor het Noord Nederlands Orkest de Matthäus Passion naar het Fries.

> Lees hier meer over deze musical en download het materiaal

nieuws |