Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Gedichtinstallatie op Explore the North.

Van vrijdag 24 tot en met zaterdag 25 november vindt de 5e editie van Explore the North plaats. Het festival benut de binnenstad van Leeuwarden als podium voor schrijvers, muzikanten, dansers en acteurs uit alle windstreken. Lân fan taal trakteert de bezoekers op meertalige flarden uit het speciaal voor Lân fan taal door Maarten van der Graaff geschreven gedicht ‘De dag waarop het archief openbaar werd’.

De Blokhuispoort in Leeuwarden is startpunt en festivalhart van Explore the North. In de poort naar de tweede binnenplaats van de voormalige gevangenis kun je als bezoeker zinnen horen uit het gedicht van Van der Graaff. Op een infobord lees je de eerste strofe.

Lees hier het hele gedicht in vijf talen (Nederlands, Frysk, Engels, Catalaans en Arabisch)

Beluister de flarden hier:

Ook op Explore the North:

Kop & Schaduw
Even in alle rust mijmeren over de zaken des levens? Kom in de Blokhuispoort langs bij ‘Kop & Schaduw’. In een anonieme setting ontmoet je een dichter. Een kunstenaar verbeeldt gesprekken, waarna de drukkers van de grafische werkplaats een uniek en zeer persoonlijk gedenkprentje maken. Een samenwerking tussen Lân fan taal, Explore the North, Grafisch Atelier Friesland & Welcome to the Village.

Het Alfabet-project
Elke dag kun je van 11.00-16.00 uur gratis het Alfabet-project bekijken in schip de Eestroom aan de kade van Proefverlof. 21 Kunstenaars hebben hun eigen artistieke draai gegeven aan het Friese alfabet. Een samenwerking van de moanne met Lân fan taal en Explore the North.

Bekijk het hele festivalprogramma & koop tickets

nieuws |