Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Storyvalley.

StoryValley is een initiatief van mediaplatform New Noardic Wave in samenwerking met onder andere meertalig productiehuis Explore the North en manifesteert zich in November 2019 voor het eerst als een festival voor makers. In de jaren die volgen zal StoryValley zich nationaal en internationaal profileren als duurzame, creatieve hot spot waar literatuur, storytelling, innovatie en ambacht hand in hand gaan.

Organisaties, makers en bedrijven in StoryValley ontwikkelen innovatieve nieuwe verhalen en verhaaltechnieken. Experimenteren met nieuwe beeldtalen en nieuwe technologische tools en werken aan nieuwe manieren om verhalen te ontsluiten en onder de aandacht te brengen. Samen met verschillende partners zoals opleidingen, cultuurinstellingen en musea gaan we de regio in de markt zetten als een gebied waar makers in alle rust hun verhalen kunnen ontwikkelen en produceren. Een plek met schrijvershuisjes, start up incubators, goede ‘story’-gerelateerde opleidingen (van basisonderwijs tot aan HBO), een storytelling fonds, filmstudio’s in verlaten schuren, enz.

StoryValley wil over vijf jaar een bruisend, zelfvoorzienend en duurzaam ecosysteem zijn dat creatief talent aantrekt, originele en risicovolle projecten onderneemt die het Friese landschap, de verhalen, de taal en talent over de grenzen brengt.