Hybridauth configuration error.

Original error message: Hybridauth requires the use of 'session_start()' at the start of your script, which appears to be disabled.

Trace

#0 /srv/www/public_html/wp-content/plugins/bwh-social-login/hybridauth/Hybrid/Auth.php(117): Hybrid_Storage->__construct()
#1 /srv/www/public_html/wp-content/plugins/bwh-social-login/hybridauth/Hybrid/Auth.php(55): Hybrid_Auth::initialize(Array)
#2 /srv/www/public_html/wp-content/plugins/bwh-social-login/bwh-social.php(212): Hybrid_Auth->__construct(Array)
#3 /srv/www/public_html/wp-content/themes/lft/header.php(22): bwh_social_login::initialize_widget()
#4 /srv/www/public_html/wp-includes/template.php(688): require_once('/srv/www/public...')
#5 /srv/www/public_html/wp-includes/template.php(647): load_template('/srv/www/public...', true)
#6 /srv/www/public_html/wp-includes/general-template.php(41): locate_template(Array, true)
#7 /srv/www/public_html/wp-content/themes/lft/page.php(14): get_header()
#8 /srv/www/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include('/srv/www/public...')
#9 /srv/www/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/srv/www/public...')
#10 /srv/www/public_html/index.php(17): require('/srv/www/public...')
#11 {main}
Lân fan taal » Wat betekent het om schrijver te zijn in Fryslân?

Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Wat betekent het om schrijver te zijn in Fryslân?.

Professionele schrijvers in Fryslân zijn veelzijdig. Velen werken voor de lokale media en laten zich op verschillende podia zien en horen. In het Fries, maar ook vaak in het Nederlands. Steeds vaker profileren zij zich op internationaal niveau. Eeltsje Hettinga bijvoorbeeld, Dichter fan Fryslân in 2018 en 2019, maakt van al zijn gedichten altijd direct een Engelse vertaling, zodat zijn werk toegankelijk is voor een groot publiek.

Ook maken auteurs internationale contacten door deel te nemen aan uitwisselingsprogramma’s, zoals Other Words. Dichter Geart Tigchelaar fietst zijn poëzie zelfs letterlijk de wereld in, voor het project Cycling out of Poverty. Schrijvers werken daarnaast steeds vaker samen: met elkaar, maar ook met kunstenaars uit andere kunstdisciplines.

Natuurlijk worden schrijvers nog steeds gepubliceerd en uitgegeven. De Afûk werkt succesvol aan de promotie en verspreiding van het werk Friese auteurs in binnen- en buitenland. Maar een boek is bij lange na niet het enige doel van schrijverschap. In Fryslân, waar de orale traditie van vertellen van verhalen nog altijd in het DNA zit, is een schrijver ook verzamelaar van verhalen en nauw verbonden met zijn of haar gehoor. De poëzie – een levendig genre in Fryslân – leent zich eveneens goed voor publieke optredens en toepassingen. Schrijvers zijn erg zichtbaar in Fryslân: niet alleen in Leeuwarden, maar dankzij de vele initiatieven van onder andere FERS, ook in de provincie.

Leeuwarden richt zich met de plannen voor UNESCO City of Literature op het faciliteren en professionaliseren van schrijvers. Een overkoepelend Creative Writing Programme, waarbij schrijvers zich meertalig en interdisciplinair kunnen ontwikkelen, en een ambitieus residentieprogramma, zodat schrijvers hun werk aan een groter publiek kunnen laten zien, zijn een paar van de initiatieven. Meer over de toekomst van de literatuur in Fryslân lees je hier.