Hybridauth configuration error.

Original error message: Hybridauth requires the use of 'session_start()' at the start of your script, which appears to be disabled.

Trace

#0 /srv/www/public_html/wp-content/plugins/bwh-social-login/hybridauth/Hybrid/Auth.php(117): Hybrid_Storage->__construct()
#1 /srv/www/public_html/wp-content/plugins/bwh-social-login/hybridauth/Hybrid/Auth.php(55): Hybrid_Auth::initialize(Array)
#2 /srv/www/public_html/wp-content/plugins/bwh-social-login/bwh-social.php(212): Hybrid_Auth->__construct(Array)
#3 /srv/www/public_html/wp-content/themes/lft/header.php(22): bwh_social_login::initialize_widget()
#4 /srv/www/public_html/wp-includes/template.php(688): require_once('/srv/www/public...')
#5 /srv/www/public_html/wp-includes/template.php(647): load_template('/srv/www/public...', true)
#6 /srv/www/public_html/wp-includes/general-template.php(41): locate_template(Array, true)
#7 /srv/www/public_html/wp-content/themes/lft/page.php(14): get_header()
#8 /srv/www/public_html/wp-includes/template-loader.php(74): include('/srv/www/public...')
#9 /srv/www/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('/srv/www/public...')
#10 /srv/www/public_html/index.php(17): require('/srv/www/public...')
#11 {main}
Lân fan taal » Wat betekent het om lezer te zijn in Fryslân?

Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Wat betekent het om lezer te zijn in Fryslân?.

Naast schrijven wordt ook lezen steeds meer een activiteit die je deelt met anderen. Dat wil niet zeggen dat je terugtrekken met een boek verleden tijd is: voor vele lezers is dat nog steeds de eerste stap bij het ‘consumeren’ van literatuur. Boeken kopen of lenen kan volop in Leeuwarden, en de ware literator kan zijn of haar hart ophalen in de archieven van Tresoar.

Maar de daad van het lezen is niet de laatste, of enige stap. Fryslân kent vele leesclubs, waarin lezers ervaringen kunnen delen. Daarnaast zijn er heel wat mogelijkheden om literatuur gemeenschappelijk te ervaren: op een festival, via Omrop Fryslân (Iepen Up live heeft bijvoorbeeld altijd een poëtische bijdrage, maar denk ook aan de boekbesprekingen op de radio), signeersessies bij boekhandel Van der Velde of auteurslezingen van Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen. Dit is natuurlijk slechts een greep uit de evenementen en bijeenkomsten die worden georganiseerd in het Friese literaire veld.

Lezen begint natuurlijk met léren lezen. Lezen en geletterdheid zijn geen vanzelfsprekendheid. Hoewel de omgang met taal voor bijna alle inwoners in Fryslân een grote rol speelt in het dagelijks leven, is laaggeletterdheid in een deel van de provincie een probleem. Dat betreft niet alleen de Nederlandse taal. Een deel van de Friezen kan prima Nederlands lezen en schrijven, maar is laaggeletterd in het Fries. Gelukkig zijn er op dit moment ook veel initiatieven om geletterdheid, meertaligheid en lezen te bevorderen. Meertaligheid en translanguaging dragen bij aan meer bewustzijn van de taal (language awareness). Daarnaast zijn er ook sociaal emotionele voordelen. Het draagt bij aan een persoonlijke identiteitsontwikkeling, respect voor en betrokkenheid naar elkaar, openheid naar andere talen en culturen, je welkom voelen (inclusiviteit). KEK, IMO en Centrum Meertaligheid zijn voorbeelden van initiatieven die hier volop werk van maken.