Lân
fan
taal

Zoek als iedereen naar alles met trefwoord 
Schrijven.

Productiehuis Explore the North
Meertalig productiehuis Explore the North creëert nieuwe kunst door het geven van opdrachten en door aan te sturen op nieuwe (internationale) uitwisselingen. Muziek, literatuur, theater en andere kunstdisciplines bestaan niet alleen naast elkaar, maar worden verweven in improvisaties, presentaties, specifieke opdrachten en speciale artist-in-residence-programma’s. Kunstenaars en schrijvers krijgen hierbij professionele begeleiding op artistiek, productioneel én op zakelijk vlak.

Schrijfcafé
Voor iedereen van 15+ en ouder is er (bijna) elke maand op vrijdagochtend een Schrijfcafé in Leeuwarden. Aan de hand van een thema of een bepaalde techniek worden vaardigheden geoefend.

Heldenreis voor Leven en Schrijven
Schrijfcursussen en individuele begeleiding bij het schrijven: autobiografie, creatief, non-fictie, columns, poëzie. Cursussen worden bij je thuis gegeven.

Jonge schrijvers
Meeuw Jonge theatermakers: ‘Ben je tussen de 14 en 17? Schrijf je weleens? Losse gedachten, een songtekst, een stukje gedicht, of een verhaal? Vind je het leuk om daar meer over te leren? Kom dan lessen volgen bij Meeuw jonge schrijvers. Je werkt met een kleine groep in het schrijven van proza, poëzie, dialogen, monologen en alle vormen daartussenin. Inspirerende lessen van jonge schrijfdocenten, die niet alleen letten op hoe je schrijft, maar vooral op wat je schrijft.

Tryater
Tryater zet zich in als huis voor nieuwe Friese theaterschrijvers door begeleiding, aanmoediging en experimenteermogelijkheden te bieden aan schrijvers die zich in het Fries of meertalig willen uitdrukken.

New Noardic Wave
New Noardic Wave is een filmoffice en interdisciplinair platform voor mediakunstenaars. Schrijvers, regisseurs, documentairemakers, vormgevers, componisten en producenten werken samen aan projecten. New Noardic Wave organiseert evenementen en bemiddelt tussen makers en opdrachtgevers. Het platform geeft kansen aan een nieuwe generatie mediakunstenaars in Fryslân.

Poetry Circle
Poetry Circle is een landelijk platform voor schrijvende performers en performende schrijvers dat zinnenprikkelende performances en voorstellingen maakt voor theaters, festivals, huiskamers, boomhutten en andere plekken. Ook in Leeuwarden (Neushoorn) komen schrijvers samen om onder begeleiding hun vaardigheden aan te scherpen.